Seo tools

www.szukamywas.pl - Forum dyskusyjne: Mateusz Żukowski (Data zaginięcia: 2007/05/26)
Wrzesień 13 2025 09:29:22
Nawigacja
· Start
· Forum
· Regulamin
· Plakaty do pobrania
· Pinterest
· Kanał Youtube
Aktualnie online
· Gości online: 2

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 138
· Najnowszy użytkownik: aga__0145
Zobacz temat
 Drukuj temat
Mateusz Żukowski (Data zaginięcia: 2007/05/26)
marta wawa
Mika co Ty na to ?

szkicowa
ja mogę go zrobićSmile

elin
Smile

marta wawa
Hej,hej wysyłałam.Nie wiem dlaczego nie dotarł.Dziękuję!!! Smile

mika
przepraszam!!!! wrocilam z "dalekiej podrozy".. dopiero teraz przeczytalam pytanie marty, czy moge zrobic (przetlumaczyc) plakt odn.mateuszkaSad widze, ze sie znacznie spoznilam...w razie, gdybym jeszcze mogla sie przydac, piszcie, prosze, na priv.

Detektyw Piotr Koscielny
Witam,
jestem nowy na forum i jak do tej pory przeczytałem tylko ten jeden wątek. Trzeba przyznać że ciężko się czytało z powodu lekko emocjonalnego podejścia niektórych postów. Rozumiem to, ale chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy.
Po pierwsze nie znam szczegółów pracy operacyjnej policji i detektywów pracujących nad sprawą ale może ktoś z Państwa ma wiedzę. Dziecko zaginęło w pobliżu rzeki, znaleziono ubrania dziecka. W związku z tym faktem należy wykluczyć wersję przypadkowego wypadku i wpadnięcia do wody( ktoś kto wpada w wyniku wypadku nie rozbiera się). Wykluczyć także należy samobójstwo dziecka (samobójca nie rozbiera się, nie myśli o tak prozaicznych rzeczach jak ubranie). W przypadku pozbawienia życia przez osoby trzecie na miejscu, sprawca mógłby rozebrać dziecko w celu utrudnienia identyfikacji zwłok, ale prawdopodobnie odzież byłaby ukryta daleko, ewentualnie zniszczona. Za słuszną hipotezę można przyjąć uprowadzenie. I tutaj nasuwają się pytania. Czy policja zabezpieczała ślady w pobliżu odnalezienia garderoby dziecka? Czy odkryto ślady opon pojazdu? Uprowadzenie dziecka to nie jest prosta sprawa. dziecko wyrywa się i płacze> Ciężko wyrywające się dziecko doprowadzić do samochodu który jest w znacznej odległości od miejsca uprowadzenia. Czy policja sprawdzała nagrania monitoringu z pobliskich stacji benzynowych? Porywacze z reguły tankują samochód w pobliżu miejsca uprowadzenia, zawsze przed uprowadzeniem, aby móc oddalić się na jak największą odległość. Czy policja lub detektywi rozpytali wśród sąsiadów czy w czasie poprzedzającym całą sytuację nie pojawiały się w pobliżu obce osoby?

http://www.detektyw-koscielny.pl
kaktus
najlepiej na te pytania odpowie Tata Mateusza, który też jest tu na stronie użytkownikiem- Pan Andrzej Żukowski, no i Admini oczywiście też dysponują dużą wiedzą na ten temat.
osobiście wydaje mi się, że policja nie popisała się zbytnio przy prowadzeniu tej sprawy Frown
Edytowane przez kaktus dnia 20-12-2013 08:53
"Jestem bardzo cierpliwa pod warunkiem, że wyjdzie na moje"

Detektyw Piotr Koscielny
nie chcę oceniać pracy policji ponieważ nie o to chodzi. Pytanie co zostało zrobione a gdzie doszło do zaniedbań. Umyślnych lub nie.
Jak w każdej sprawie o zaginięcie z podejrzeniem uprowadzenia albo zabójstwa bada się wiele wątków. Także podejrzenie rodziców o dokonanie przestępstwa. Podejrzewam że policja także ten wątek badała lub bada. Za czymś takim mógłby przemawiać fakt pozostawienia ubrań. Z tego co widziałem to ubrania były w miarę równo ułożone. To pokazuje dbałość o tą odzież. Prowadzący badający tą sprawę powinni wykluczyć najbliższych z kręgu podejrzanych równocześnie badając inne wątki.

AndrzejZ
Witam jestem ojcem zaginionego Mateusza odpisuję co chodzi o ubrania to Policja sama to układała przeszukiwali ubrania Mateuszka najgorsze jest dziwne że nie zostali sciągnięte odciski z ubrań nie byli właściwie zabespieczone co chodzi o śectwo to wszystko na odwal Prokurator co prowadził tą sprawę nie pracuje ,co chodzi o ubrania to byli zwinięte i schowane w ponad metrowych pokrzywach do dzisiaj jest sprawa umorzona jeżeli by ta sprawa zainteresowała nie odpłatnie proszę dzwonić pod numer telefonu mojego 517759247 ja ciogle pisze listy do Ministerstwa sprawiedliwośći żeby przesłuchać przez wykrywacz całą rodzinę tych chłopców oraz dziadka ,oraz 2 Policjantów oraz Prokuratorów pozdrawiam Andrzej Żukowski .

Odpowiadam na 1 pana pytanie dobrze pan pyta tak co chodzi czy Policja sprawdziła odpowiadam nie nie był powiadomiony Interpol sami zgłaszaliśmy tak jak pisałem nie byli zabespieczone ubrania to ja z żoną i naszą Policją znależliśmy zwinięte i schowane w ponad metrowych pokrzywach ubrania Mateusza pogineły im dowody wskazane przez Jasnowidzów takie jak była znaleziona butelka po napoju i alkocholu pogineło im dena moje pobierali drugi raz ale to tesz było dziwne na drugi dzień miał iś komunikat w telwizji wszedzie było na naszej wsi był o 16 wyłoczony prod co miał iś komunikat dziwne też dla naz było że ojciec tych chłopców co byli z Mateuszkiem był widziany w domu a jak po zaginięcu Mateusza zajechałem tam to Matka tych chłopców powiedziała że jest za granico w Niemczech nasuwa się znowu pytanie czemu Policja tego nie sprawdziła dokładnie taką otrzymaliśmy wiadomość żekomo po powrocie z Niemiec że żona mezowi wyprała bilet to nie była żadna odpowieć nasuwa się kolejne pytanie byliśmy u tego Prokuratora co już nie pracuję po wyjsciu od niego czekając na autobus otrzymała żona wiadomość na pocztę głosową tam roznaliśmy głosy Policjata Dziadka ojca i chłopców żona chciała zapisać tą wiadomość przypadkowo ją usuneła pech chciał że dałem numer tego telefonu temu samemu Policjatowi oraz inemu i powiedzieli nam że tego się nie da odzyzkać my odpoczątku wiemy że są Policjaci co zacierają ślady dlatego nic nie morzemy zrobić tteraz napisałem do tego pana zobaczę czy odpowie wiemy że dużo osb na warznych stanowiskach jest w to zamieszane przepraszam za byki Andrzej Żukowski http://www.ihrc.p...oland.html
Edytowane przez marta wawa dnia 20-12-2014 23:42

Detektyw Piotr Koscielny
Witam, aby uniknąć ewentualnych podejrzeń i nieporozumień. Moja obecność na tym forum służy tylko i wyłącznie pomocy osobom którym zaginął ktoś bliski. Mogę bezpłatnie służyć radą, pomocą, doświadczeniem w zakresie poszukiwań celowych, ewentualnie doradzić wybór detektywa który mógłby pomóc, nie narażając osoby poszukujących bliskich na duże koszty i bycie łakomym kąskiem pseudodetektywów i oszustów, jak to mogło mieć miejsce w przeszłości.

AndrzejZ
1 detektyw to Krzysztof Kozdrój z Lublina z początku wszystko szło dobrze potem Policja nie udestępniła im Akt oraz nie wiemy z jakich przyczyn zrezygnowali z poszukiwań nawet ne byliśmy powiadomieni o tym tagrze sprawą zajmował się Adwokat z Lublina Talacha też nie otrzymał w glodu do Akt potem zajmował się Pinkowski z Jeleniej Góry Detektyw były Policjat służby kryminalnej ale też nie wiemy czego zerawł kontakt to on miał moje pełnomocnictwo dalej jesteśmy w pukcie bez wyjscia ci detektywi byli wynajeci przez fudację bo naz nie było teraz stać żeby ich opłacić pan Rutkowski zarzyczył sobie 15 tysiecy my na poszukiwania pobraliśmy msę kredytu nie bede tego opisywał jest na internecie pozdrawiam .

Detektyw Piotr Koscielny
Co do wymienionych "detektywów" typu Pinkowski i Rutkowski to zdanie mam wyrobione. Żaden z nich nie jest detektywem tylko medialnym tworem jeden a drugi oszustem. Dowolność według uznania. Jak mawiał pewien klasyk "Nie sztuką głupio się uśmiechać do kamery, sztuka jest mądrze się uśmiechnąć"...
Jak już Panu wspomniałem na pw proszę o przesłanie szczegółów sprawy na adres mail. Zobaczymy co da się jeszcze uzyskać. Ewentualnie podpowiem z którym detektywem się kontaktować by pomógł w szerszym, komercyjnym zakresie

AndrzejZ
http://slajdzik.p...kich-78877

marta wawa
Andrzeju życzymy również zdrowych,spokojnych Świąt oraz spełnienia marzeń najbardziej skrytych w sercu.
Ściskamy świątecznie.

AndrzejZ
Życzę wszystkim wspaniałego spokojnego sylwestra oraz szczęśliwego nowego roku 2014 życzę wam dużo zdrowia oraz dalszych sukcesów w tym co robicie pozdrawiamy waz .
Edytowane przez elin dnia 18-07-2020 11:08

nick60
Dzięki Andrzeju Smile
Szczęśliwego Nowego Roku Smile

marta wawa
Dziękujemy Smile Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku Smile

ewaniechcespac
Czaszka została znaleziona w ziemi. Mogła tam przeleżeć od 10 do 30 lat. Należała do dziecka w wieku około 12 lat, prawdopodobnie chłopca

Zamojscy policjanci proszą o pomoc w ustaleniu tożsamości osoby, której czaszkę odnaleziono w maju 2012 roku na terenie odkrywkowej kopalni piachu w miejscowości Lipsko Polesie (woj. lubelskie). Z przeprowadzonych badań antropologicznych wynika, że jest to czaszka dziecka w wieku około 12 lat.

Ustalono także, że znaleziona czaszka należała do dziecka o wzroście około 155 cm i wadze około 41 kg. Jak wynika z ustaleń, czaszka ta mogła przebywać w ziemi od 10 do 30 lat. Specjaliści z Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Jana Shena w Krakowie dokonali rekonstrukcji prawdopodobnego wyglądu zmarłego. Udało się zrekonstruować prawdopodobny wygląd chłopca. Dlatego też policja apeluje do osób, które na zdjęciach rozpoznają osobę lub posiadają informacje mogące przyczynić się do ustalenia jej tożsamości. Informacje zgłaszać można do KMPi w Zamościu tel.(84) 677 -14 -17 lub pod nr 997 i 112.

http://www.fakt.p...861,1.html

Lipsko Polesie leży 40 km od Ujazdowa gdzie zaginął Mateusz, rysopis i wiek podobny...

kaktus
zmieściłam już ten link wczoraj w hp, bo uważam, że tam jest miejsce na domysły kto to może być, a nie w konkretnym wątku konkretnego Zaginionego, bo Jego Bliscy i tak mają dosyć zmartwień, więc po co denerwować ich takimi newsami. tym bardziej, że to TYLKO nasze przypuszczenia, a policja mając od 2 lat czaszkę tego dziecka, myślę, że na pierwszym miejscu sprawdziła (a przynajmniej powinna) czy to Mateusz. być może się mylę, ale uważam, że skoro nie podano przypuszczenia kto to może być, to nie powinno się tego zamieszczać w konkretnym wątku.
chyba każdy kto przeczytał ten link, skojarzył to w taki sposób (że to Mateusz), ale przypominam, że jakiś czas temu też w podobny sposób zamieszczono rysunek kobiety nn i wszyscy myśleliśmy że to Pani Cecylia P., bo podobieństwo twarzy na rysunku było uderzające i odległość znalezienia czaszki od miejsca zaginięcia Pani Cecylii też była niezbyt daleka, a okazało się, że to kto inny.
chociaż zdaję sobie oczywiście sprawę, że dorosłych zaginionych jest więcej od dzieci (i jest większe pole manewru do domysłów w przypadku dorosłych), więc teoretycznie będzie w przypadku dziecka łatwiej zidentyfikować kto to jest. ale jak już sami się przekonaliśmy w przypadku małego Szymonka z Będzina, długo to trwało, zanim policja doszła do tego kim jest dziecko znalezione w stawie.
więc w/g mnie nic nie jest oczywiste. i mam nadzieję, że to nie Mateusz, ale wiem też, że kimkolwiek było to dziecko, którego czaszkę znaleziono, to Rodzina i tak przeżyje tragedię.
Edytowane przez kaktus dnia 16-02-2014 11:01
"Jestem bardzo cierpliwa pod warunkiem, że wyjdzie na moje"

marta wawa
Na prośbę Andrzeja,zostawiam link.

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się