Seo tools

www.szukamywas.pl - Forum dyskusyjne: Post z fejsa KWKW (dn. 23 marca 2016)
Styczeń 26 2025 13:27:47
Nawigacja
· Start
· Forum
· Regulamin
· Plakaty do pobrania
· Pinterest
· Kanał Youtube
Aktualnie online
· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 138
· Najnowszy użytkownik: aga__0145
Zobacz temat
 Drukuj temat
Post z fejsa KWKW (dn. 23 marca 2016)
kaktus
https://www.faceb...iekwietvp/

Kilka dni temu, zadzwoniła pod nasz numer (+48 502 220 944) starsza pani (86 lat) z województwa dolnośląskiego, z ogromną prośbą, by pomóc odnaleźć syna, z którym kontakt straciła w 1995 roku. Wtedy przyszedł od niego ostatni list. Ukochany i jedyny syn, Bogusław SZUMSKI (dzisiaj ma 55 lat), ostatnio zamieszkały we Wrocławiu, w maju 1994 roku wyjechał do Francji. Znał język, skończył filologię. Mieszkał pod Paryżem, w obozie dla osób z bloku wschodniego (strefy Schengen jeszcze nie było). Ponieważ od zerwania kontaktu, upłynęło tyle lat, ani policja ani inne organizacje, nie chcą pani Stanisławie pomóc. Zdjęcia, którymi dysponuje mama Bogusława, przedstawiają chłopaka, młodego studenta, który pewnie dzisiaj wygląda "trochę inaczej". Nadzieja tylko w tych z Państwa, kto trafił do Francji w tamtym czasie i mógł mieć kontakt z Bogusławem Szumskim. Może polscy Francuzi wiedzą, gdzie aktualnie mieszka, pracuje, ma swoją rodzinę syn pani Stanisławy. Od niedawna jest samotną wdową i bardzo, bardzo, pod koniec swojego życia chce zobaczyć syna. Pomóżmy kobiecie, tęskniącej matce odnaleźć syna. Proszę o udostępniania wszystkich, kto ma znajomych, bliskich we Francji.
"Jestem bardzo cierpliwa pod warunkiem, że wyjdzie na moje"

kaktus
https://www.faceb...p/?fref=nf

W sprawie poszukiwań śladów Bogusława Szumskiego udało się ustalić, że we Francji jest 119 mężczyzn noszących to nazwisko. Wszyscy otrzymali francuskie obywatelstwo do roku 1990. Nikt po tej dacie nie został naturalizowanym Francuzem. Żaden z nich nie jest też poszukiwanym przez nas B. Szumskim. Wiemy, że po przyjeździe do Francji, Bogusław przyjaźnił się z Tomaszem K, który w Paryżu pracował (1994 - 1995) w Armii Zbawienia i bardzo mu pomagał.
Są też informacje, które wskazują, że być może musiał opuścić Francję i pojechał np. do Włoch.
Staram się ustalić, co wpłynęło na zerwanie kontaktu z rodzicami, pomimo listów i deklaracji zapewniających o wielkiej miłości do nich. Może znają Państwo osoby, które w tamtych latach znalazły się we Francji, przebywały w obozie dla obywateli krajów bloku wschodniego lub osobiście zetknęły się z Bogusławem Szumskim, młodym mężczyzną z Wrocławia. Czekam na informacje od Państwa.
"Jestem bardzo cierpliwa pod warunkiem, że wyjdzie na moje"

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się